Facebook norija

arne-blog-smVaaaauuuu!!! Zakon!!! :-* Car!!! Dabest!!! <3 Kok kjuti!!! Za užent!!! Epic!!! Top!!! Nice!!! To so izrazi, ki jih moram brati, ko nekdo na Facebooku zamenja profilno sliko, se mu rodi prestolonaslednik ali pa vsemu vesoljnemu  svetu sporoči, da je danes šel na kavo. In zaradi teh izrazov in predvsem zaradi abotnosti, ki se skriva za njimi na spletu pač nisem bil prisoten. Da ne govorim o anonimnih »komentatorjih«, ki se spoznajo na popolnoma vse (in seveda na nič!). No, a zarečenega kruha se poje največ  in tudi te stvari se spreminjajo. Ko sem v zadnjem času nekajkrat omenil, da mislim začeti s pisanjem bloga in da končujem že nekaj let nastajajočo spletno stran mi je marsikateri znanec in prijatelj z olajšanjem rekel: »No, končno!«. Seveda mi je popolnoma jasno, da je to v tem trenutku mogoče že zastarela oblika komuniciranja, a sem se vseeno lotil dela. Zakaj? Pravzaprav ne vem, a zazdelo se mi je, da je mogoče pravi čas, saj se mi vedno pogosteje dogaja, da pri taki delovni obremenjenosti enostavno ni več časa za osebno komuniciranje s prijatelji in obveščanje ljudi, ki se zanimajo za to kaj počnem.  Na primer …  Kje se lahko prijaviš na moj tečaj fotografije in kdaj peljem naslednjo fotografsko turo v Indijo ali Jemen?  Kdaj bo naslednje potopisno predavanje? Delavnica? Javljanje s kakšne res zanimive in adrenalinske poti  po brezpotjih tujih kontinentov? Sestanek na fotografskem  društvu DPFF? Kje se lahko kupi podpisan in številčno omejen print mojih fotografij? Kaj si mislim o zadnjem modelu novega fotoaparata?  Vse to in še več se mi začne valjati po različnih mailih in se po nekaj tednih zlije v nekakšno kalno brozgo informacij, ki me začne težiti in se je najlažje znebim tako, da jo zavestno odlijem iz mailov. In vsi smo slabe volje!  Še vedno najbolj verjamem v osebno komunikacijo bolj kot v karkoli drugega in zato upam, da mi bo tale nova online  pojavnost  omogočila prav to; da bo marsikdo, ki ga zanima kaj aktualnega v zvezi z mojim delom v roke vzel telefon in me poklical, ali pa prišel na druženje po takih ali drugačnih predavanjih, ki jih imam itak ves čas. Vabljeni torej na izlet v moj novi Webistan!

No, za konec pa še sporočilo tistemu brihtnežu, ki je neko mojo politično izjavo na televiziji komentiral takole: »Ne zaupajte ljudem, ki si barvajo lase tako kot Arne!«  Halo??? Je to komentar??? Ne, dragi anonimnež, las si NE barvam in zdaj ko sem na spletu ti to lahko tudi povem!

 

8 Comments
 • Borut Peterlin

  06.01. 2015at19:38

  Dobrodošel na medmrežje. Komentarji takšni in drugačni bodo, to je del igre. Bolj jih brišeš, več jih je. Če pa pokažeš, da te jezijo, potem pa bo sploh veselica. Na mojem blogu se jih je kar nekaj nabralo in brisal sem jih zgolj, če so koga drugega žalili. Mene niso, čeprav je kdo imel prav tak namen, in nisem brisal tovrstnih komentarjev.
  Še en nasvet, ne se omejit samo na promocijo svojih dejavnosti, želimo slišat več, osebne zgodbe. Zadnje čase toliko bolj osebno pišem in naročniki padajo, kot bi jih klel…
  Topshit happens,
  B5

  • brane žalar

   07.01. 2015at06:44

   Se popolnoma strinjam s tem delom komentarja – Še en nasvet, ne se omejit samo na promocijo svojih dejavnosti, želimo slišat več, osebne zgodbe …

   Kar se pa komentarjev tiče, hja, takle mamo ;-))

 • ajda balderman

  06.01. 2015at22:19

  ko se bos odlocil za ceski kras in pescene sklane gore, se mi javi 😉 pozdravi iz ceske v webistan

 • Rok Istenič

  06.01. 2015at23:47

  Dobrodošli na spletu! Mnogo nas je, ki smo in bomo hvaležni, da boste del sebe delili z nami na tak način. Seveda se s tem izpostavite tudi čudakom. A upam, da bo hvaležnost mnogih presegla čudne izjave posebnežev. Srečno!

 • Rok Istenič

  06.01. 2015at23:49

  Aja, pa še tole: stran je vaša, zato na njej z vso pravico pridno pometajte med nevljudnimi komentarji in jih brez slabe vesti mečite tja, kamor sodijo: v smeti.

 • Jože Štih

  07.01. 2015at10:02

  Ta veseli dan ali Arne se je digitaliziral. Upam, da ti bo tale stran lepo živela in se razvijala ter nas razvajala s svežimi novicami in fotografijami. Še posebno pa sem presrečen nad rabo slovenščine kajti na tem področju si med slovenskimi fotografi (žal) svetla izjema (pa nebi kot primer izpostavljal kakšnega Boruta, ki mu do odličnega bloga manjka le strešica na šumniku). Kar tako naprej in čimveč konstruktivnih komentarjev.

 • Samuell

  07.01. 2015at18:33

  Arne Hodalič velik človek in najboljši fotograf… Lp S&M

 • Gašper Lešnik

  08.01. 2015at19:01

  Na kratko… Super stran, super fotke in seveda super fotograf.

error: Content is protected!