Francoska reportažna fotografija

V torek 6. decembra, v okviru tedna francoske kulture, bom ob 19ih v Knjižnici Otona Župančiča (3. nadstropje) predaval o francoski reportažni fotografiji. Pogledali si bomo fotografije najpomembnejših francoskih fotoreporterjev, pa tudi nekaj drugih izjemnih fotografov, ki so tako ali drugače vezani, na eno od prestolnic svetovnega fotožurnalizma – Pariz.

Fotografija: Henri Cartier-Bresson; Simiane-la-Rotonde, Francija, 1969

Kot vedno in povsod poudarjam, je za dobro fotografijo potrebno znanje, izobrazba in poznavanje velikih mojstrov fotografije skozi čas,  zato prav lepo vabljeni!

Več o tednu francoske kulture na povezavi.

2 Comments
  • Bernarda Bizjak

    05.12. 2016at11:36

    Legendarna fotografija g. Bressona in še bolj zanimiva razlaga vseh podrobnosti in zanimivosti te fotografije, ki smo jih bili deležni na tvojem tečaju….hvala g. Arne Hodalič, za vse znanje in širino obozorja fotografije, za vse kar nam daješ in čast mi je, da sem bila lahko del tečajev in predavanj in upam, da še mnogokrat…. hvala iz srca, Bernarda Bizjak

  • Jurij

    08.12. 2016at10:57

    Na dogodku super vizualni napad odličnih fotk največjih mojstrov. V prihodnje upamo na kako predavanje s podrobnejšo analizo (izbora) fotografij.

error: Content is protected!