KOLEDAR – Življenje pač …

Za letos smo se odločili, da bomo serijo mojih koledarjev zastavili malo drugače … Pod skupnim naslovom »Življenje pač …« bomo v prihodnjih letih izdajali koledarje z različnimi podnaslovi. Letos bo govora o svobodi!

Na tem spletnem mestu boste lahko kaj več izvedeli o nastajanju koledarja, predvsem pa veliko več o fotografijah za vsak mesec posebej. Kako so nastale, kje, zakaj, kaj se je zgodilo v zakulisju in še marsikaj zanimivega. Za začetek pa uvod iz koledarja za leto 2019, kaj več o samih fotografijah pa bom seveda objavil po izidu koledarja.

 

_____________________________________________________________________________

KOLEDAR 2019 – SVOBODA

Zame je svoboda to, da lahko delam, kar si najbolj želim – fotografiram!

Počasi prihajam v tista leta, ko človek začenja vleči črto pod življenjem, ki nam vse prehitro mineva. Očitno se to pozna tudi pri mojih koledarjih, ki so že sami po sebi nekakšni simbolični merilci pretečenega in hkrati prihajajočega časa. Zato sem letos vse skupaj zastavil nekoliko drugače. Koledar z naslovom »Življenje pač …«, sem si zamislil kot nekakšno stalnico, skozi katero bom lahko vsako leto povedal in pokazal nekaj drugega: o različnih čustvenih stanjih, vrednotah ter življenjskih danostih, predvsem pa o mojem intimnem odnosu do njih. Letos bom začel s svobodo, ki je ena najpomembnejših vrednot za vse nas. Zame morda še posebej!

In zakaj letos SVOBODA?

Bolj kot potujem po tem našem planetu, bolj se zavedam, da ima svoboda nešteto oblik in obrazov, a mnogokrat je ta vrednota za marsikoga veliko preveč samoumevna. Dokler jo imamo, se je sploh ne zavedamo, ko pa je ni več, nam postane osnovno vodilo naših naprezanj, da si jo spet pridobimo. In prav zato sem s tem koledarjem želel opozoriti na različne oblike svobode, da tudi vam ne bi postala povsem običajna in na videz nepomembna. Brez moraliziranja in obsojanja vas torej vabim na kratek izlet po »mojih« oblikah svobode. Naslednje leto pa seveda nekaj novega …

Za konec pa lepo in svobodno leto 2019.

Arne Hodalič