NAPREDNA FOTO DELAVNICA O UPORABI STUDIJSKIH BLISKAVIC

Pozdravljeni,
spet je čas za novo, napredno, delavnico o uporabi studijskih bliskavic, ki jo zdaj že drugič pripravljamo skupaj s podjetjem Profot iz Ljubljane.
V dolgoletnem pedagoškem delu na področju fotografije srečujem zelo veliko različnih ljudi, ki imajo najrazličnejše nivoje znanja, pa tudi neznanja. Eden od skupnih imenovalcev največjih težav, ki jih imajo naprednejši fotografi pa je zagotovo pravilna uporaba bliskavice. Veliko se jih bliskavice izogiba iz mnogih razlogov, a zagotovo so tehnično neznanje, neizkušenost in posledično slabi rezultati, glavni krivci neuporabe tega prepotrebnega fotografskega pripomočka.
Vodilno podjetje v izdelavi studijskih bliskavic Profoto iz Švedske, je v zadnjem času predstavilo novo bliskavico Profoto D2, ki jo odlikuje kar nekaj edinstvenih lastnosti, ki jih drugi proizvajalci še niso dosegli. Naprimer najkrajši čas trajanja bliska 1/63000 sekunde, serija do 20 bliskov na sekundo v hitrem zaporedju in sinhronizacijski čas 1/8000 sekunde. Z Damjanom Šefom, ki v podjetju Profot zastopa te bliskavice v Sloveniji, bomo pripravili naprednejšo delavnico na to temo.
KJE: Ljubljana, Studio 3
KDAJ: sobota 21.1.2017; začetek ob 10h

PROGRAM:
•Tehnična predstavitev Profoto bliskavic s posebnim poudarkom na bliskavici D2 (cca 30 minut; Damjan Šef)
•Predstavitev s projekcijo in tehnično ozadje vseh vaj, ki se bodo izvajale ta dan (cca 20 minut; Arne Hodalič)
•Praktično delo s fotomodelom na temo »freeze« načina, kjer se bomo seznanili z možnostmi izjemno kratkega trajanja posameznega bliska. (cca 1 uro; Arne Hodalič in asistentka Katja Bidovec)
•Praktično delo na temo zamrznitve zelo hitrega gibanja s pomočjo U-Triggerja. (cca 1 uro; Arne Hodalič in asistentka Katja Bidovec)
•Praktično delo na temo »hyper sync« – kako lahko v zelo svetlem okolju izbrani kader (npr. ozadje za portret!) »zatemnimo« s pomočjo hyper synca in ustvarimo svetlobne razmere, ki so popolnoma neodvisne od svetlobnih pogojev okolja v katerem fotografiramo. (cca 1 uro; Arne Hodalič in asistentka Katja Bidovec)
•Praktično delo na temo studijske fotografije »tabletop« na posebni podlagi iz črnega pleksija (cca 1 uro; Arne Hodalič in asistentka Katja Bidovec)

Delo bo predvsem demonstracijsko (skupinsko!), seveda pa udeleženci lahko s seboj prinesejo svoje fotoaparate in tudi sami preizkusijo ter fotografirajo vsako posamezno vajo.

CENA: 130 eur
Število udeležencev je omejeno.

PRIJAVNICA:

Ime*:

Priimek*:

E-poštni naslov*:

Telefonska številka:

Ob prijavi boste dobili podrobnejša navodila za plačilo in ostale potrebne informacije.

Fotografije so simbolični prikaz tehnik, ki jih bomo predstavili na delavnici!
Fotografije © Arne Hodalič&Katja Bidovec

error: Content is protected!