Predlog za nov državni praznik in dela prost dan!

Vas zanima zakaj? Razlog je zelo enostaven in po mojem mnenju tudi upravičen …

Zdaj sem že v tistih letih, ko tudi moške ni več dostojno vprašati koliko so stari, a kljub vsem tem nakopičenim letom, se mi je zgodil edinstven in neponovljiv dogodek. Prvič v življenju sem si namreč kupil lastno obleko (dress code: bussines) in zraven pripadajočo srajco!!! Razlog je bilo povabilo v Zaliv na nek kraljevo-sultanski-uradni žur okrašen z mojimi fotkami, a nadel sem si jo tudi včeraj pri predsedniku Pahorju na sprejemu ob 20letnici ustanovitve ITF- Ustanove za krepitev človekove varnosti, s katero sodelujem že dolgih sedemnajst let. (glej fotko!)
No, pa nazaj k obleki … Zakaj je nisem imel? Ja samo zato, ker če si nase navlečem katerokoli obleko, je prizor zelo podoben tistemu, ko v cirkusu nastopajo lepo oblečene opice. Ponavadi so to majhne in ljubke živalce, ki še posebej pri otrocih vzbujajo valove navdušenja in smeha, a ko v obleko oblečeš 90kilskega križanca med šimpanzom, gorilo, orangutanom in ruskim mafijcem(mene namreč!), pa se smejijo le še odrasli. Otroci se namreč že prej v paniki in neredu razbežijo … A ker baje vladarji peščenih sipin (pod katerimi seveda teče nafta!) nekoga, ki ne pride k njim poštirkan, kot da bi požrl kol, vidijo kot osebno žalitev in grob napad na njihovo avtoriteto, se je bilo treba pač ogvantiti. In sem se! Ob pomerjanju običajne konfekcije (in seveda ob skrivnem hihitanju vseh v prodajalni in v širši okolici!) je padla dramatična odločitev. Mojo popolnoma sfušano postavo bo treba odeti v obleko izdelano po meri. Prijatelji so mi svetovali trgovino Morro Sartoriale v Ljubljani in sem šel. Glede na to, da so moje mere res zelo nenavadne (na žalost ne zaradi prevelikih količin mišične mase … prej obratno!), je bilo najprej potrebno pomerjanje, pa izbor materialov za obleko in podlogo, gumbe in še kaj, pa potem še eno pomerjanje in na koncu imam obleko, ki mi je popolnoma prav. Roko na srce; pridih šimpanzovskega imidža je vseeno ostal. Pa še zdaleč ne zaradi obleke, ki je zares odlična, pač pa izključno zaradi šimpanza v njej. Ima pa ta obleka nekaj res posebnega: izbral sem si namreč prav enkratno podlogo, ki v celoti izraža tisto, kar sem. Poglejte si jo med fotografijami.

Tak dogodek je torej treba ustrezno obeležiti, zato predlagam 31.januar 2018, ko sem obleko prejel, za državni praznik in dela prost dan.

7 Comments
 • Zorislava Vlaj

  12.03. 2018at20:26

  No ja, niste izpadel ravno šimpanz. Kr en dedc pa. Na zunaj. Lazi še vse kaj hujšega po planetu, nč bat. Podloga pa – ja, zaradi nje ste ostal Arne Hodalič. Rešen problem!

 • Jože Štih

  13.03. 2018at07:00

  Kam je pa štrik okoli vratu izginil (kravata)?

  • arnehodalic

   13.03. 2018at12:21

   Štik za vratom bo pa samo ob smrtni obsodbi! Čeprav …. se pa zarečenega kruha poje največ 🙂

 • bojab

  13.03. 2018at13:44

  )) bb

 • Peter Toplak

  13.03. 2018at22:19

  Vau. Velika sprememba. Ampak kolikor te poznam te je obleka kar precej “dušila”.
  No, podloga je malo ublažila utesnjenost.

 • Peter Zdovc

  14.03. 2018at08:29

  Ko obleka NE naredi človeka…

 • Ksenija

  14.03. 2018at10:01

  Ma super zgledate! Včasih se je pač treba pokoriti nekim standardom, kjer še vedno oblačila pomenijo več kot človek
  Bi pa jaz pri vas, če se že gre za nov, začasen izgled, šla še korak dlje in vam lase začesala, po domače zalizala nazaj. Mislim, da bi bilo hudo!

error: Content is protected!